onsdag 16 december 2015

Har du elever som är intresserade av programmering?


Här kommer ett spännande sommartips till elever som är 12-16 år.
Hello World! läger

"Hello World! läger, för dig som är 12-16 år , kombinerar digitalt skapande med andra fritidsaktiviteter och fysisk aktivitet. Du jobbar i mindre grupper och har din egen mentor som hjälper dig att komma vidare i ditt projekt.


Det spelar ingen roll om du aldrig har programmerat, eller om du har ägnat halva ditt liv åt att bygga appar. Läger kommer att finnas på skollov och helger på olika orter i Sverige.
Utbildningsinnehåll samt lägerupplägg utvecklas i samarbete med Tom Tits, King, Nackademin och Stiftelsen Barnens Dag (Barnens Ö) med stöd från vår pedagogiska referensgrupp. Vi fokuserar på att utveckla och säkerställa högsta pedagogiska kvalitet och att både väcka och utveckla intresset för digitalt skapande.

Vi är måna om att rekrytera ledare och deltagare som väl avspeglar det svenska samhället – och vi vill ha en god balans mellan både tjejer och killar.

Pilotläger sommaren 2016
Sommaren 2016 drar lägerverksamheten igång på Gålö i Stockholms skärgård och knappt 300 barn och ungdomar (12-16 år) kommer att erbjudas en första Hello World! lägervecka där digitalt skapande varvas med härliga sommaraktiviteter. Tack vare stöd från Hello World! Partners kommer vi att kunna erbjuda subventionerade lägeravgifter för de som behöver. SJ bjuder på tågresor för deltagare som reser från andra delar av landet.

Anmäl ditt intresse redan nu så får du information när anmälan öppnar."

http://helloworld.camp/lager/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar